Verjaardagen
  • 2017-08-20Anny Vorstenbosch
  • 2017-08-21Maria van Asseldonk
  • 2017-08-22Remon de Fost
  • 2017-08-25Francien van den Moosdijk
  • 2017-08-25Maria Spaan
<<  Augustus 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Facebook Image

Eindelijk is het zover. Op naar de jubileumeditie van de Nijmeegse 4-daagse. De 100ste editie mogen meelopen moet toch wel heel bijzonder zijn. Elf leden van Runnersclub Lieshout zijn er klaar voor en gaan de uitdaging aan. Negen deelnemers lopen 30 km. Twee lopen - niet te geloven – de 55 km !!

Het werd een 4-daagse die we niet snel vergeten. Tropische temperaturen, kans op zware buien. Maar het mag de looppret niet drukken! Op tijd zorgen dat je wat eet en drinkt luid het advies van de organisatie. Onderweg is er ruimschoots gelegenheid om verfrissing te krijgen van de mensen langs de route. Waterpunten, douches, dropjes, fruit en allerlei lekkers wordt door het publiek aangeboden.

Al jaren hebben we met onze groep tijdens deze dagen een bijzondere band. Zoals de 4-daagse een feest is van delen en verbinden, is dat ook in onze groep. Als lopers respecteren we elk ieders tempo, maar houden we toch tijdens de tocht elkaar in de gaten. Zo genieten en beleven we samen maar ook ieder zijn eigen loopfeest! Wat een feest op de 55 km met de doorkomsten in Druten en Mill!

Aan het eind van iedere dag, na samen een feestelijk drankje op de wedren, wordt er op de ‘thuisbasis’ in Berg en Dal gezorgd voor elkaar met bakken koud water voor de voetjes, en worden de eerste ervaringen en belevingen met veel humor gedeeld. Dan elkaars blaren prikken, voetjes intapen voor de volgende dag en natuurlijk de weersverwachting in de gaten houden! Genieten van het uitgebreide buffet om de reserves weer aan te vullen. Daarna nog gezellig een drankje om dan het vermoeide lijf te ruste te leggen, als je al kunt slapen. Dat valt niet mee vanwege de warmte en de plagende muggen. Zo rond de klok van half drie worden de vroege lopers wakker. De anderen wat later.

Ontbijten, lunchpakketje maken, en dan samen de berg af naar de start, om ‘s avonds weer de berg op te fietsen. Goed voor de spiertjes zeggen we tegen elkaar. Ondanks de extreme temperaturen wordt er niet gezeurd of geklaagd. We gaan er voor. Ook wanneer op de laatste dag het onweer losbarst gaan we onvermoeibaar door, want we zijn nu op weg naar de Via Gladiola! Daar wacht ons een enorm onthaal. Voor sommige onder ons door familie of vrienden, maar voor iedereen, het dol enthousiaste publiek. Vele duizenden mensen staan langs de kant waardoor je de laatste 10 km wordt gedragen. Dan vergeten we alle vermoeidheid, blaren en soppende sokken.
Op naar de finish want daar ontvangt onze Koning de lopers met gladiolen en wacht ons als beloning het volgende kruisje. Een geweldige ervaring voor ons allen. Niemand hoefde af te haken. We droegen en motiveerden elkaar er doorheen om op de Wedren af te sluiten met een feestje. Op de vrolijke maar aanstekelijke klanken van de blaaskapel aanhaken in de polonaise en lekker hossen waarbij alle vermoeidheid zomaar verdwijnt. Een 4 DAAGSE 2016 met hoofdletters!

Enkele foto's. Hopelijk binnenkort meer.