Menu

RCL-ers in actie in pittige trails

In het weekend van 28-29 oktober stonden 4 leden van de Runnersclub Lieshout aan de start van 2 verschillende trailruns. Op zaterdag was het de beurt aan Jan Verbeij, die de Bear Trail liep en op zondag liepen Anne Jonkers, Maikel van Weert en Coen Sanders de Devilstrail.

De Bear Trail kent afstanden tot 100 km en de routes lopen door de Belgische Voerstreek. Door het grillige profiel van deze streek is het met recht een pittige trail te noemen. Jan koos voor de 16 km waarin bijna 300 hoogtemeters te overwinnen waren. Door de regen van de voorafgaande dagen was het erg modderig. Jan sloeg zich er prima doorheen en noteerde een keurige 1:50:05.

Op zondag was het de beurt aan Anne, Maikel en Coen. Zij kozen met 33 km voor de langste afstand van de Devilstrail die in het bosgebied Het Rijk van Nijmegen gelopen werd. Vanaf het begin zat het tempo er lekker in en onder een mooi najaarszonnetje was het heerlijk genieten voor het drietal. Gezamenlijk kwamen ze over de finish in 3 uur en 15 minuten. Na afloop werd er buiten ijskoud gedoucht, waarna ze weer op temperatuur konden komen in een houtgestookte hottub. Een mooie afsluiting van een heerlijk dagje buiten spelen.

Trainingen

16-05-2024
Alle groepen: fartlektraining of krachtoefeningen/core-stability

18-05-2024
alle groepen:gezamenlijke duurloop

20-05-2024
Tweede Pinksterdag, geen training